Waarom zou je snel afvallen?

Home / Waarom zou je snel afvallen?

Het lijkt wel of zelfs je overgewicht bestrijden een kwestie van een race tegen de klok is. Waarom zou je snel afvallen als het ook rustig kan? Heel simpel, omdat rustig afvallen een stuk gezonder is!

 

Snel afvallen

Snel afvallen is vaak een synoniem voor het crash dieet. Een crash dieet heeft tot doel om op slopende wijze gewicht te verliezen.  Mensen die het crash dieet volgen zijn vaak onder de indruk van voor- en na foto’s. Daarop zijn dikke mensen te zien die in een paar weken tijd slank werden. Los van het feit dat dergelijke foto’s eenvoudig te manipuleren (lees: Photoshoppen) zijn, schetsen ze een verkeerd beeld.

Een crash dieet helpt je niet met afvallen om meerdere redenen:

  • Het zorgt ervoor dat je lichaamsgewicht afneemt, doordat je vocht afvoert en veel spiermassa verbrandt;
  • Je kunt dit nooit langer dan een paar dagen (hooguit paar weken) volhouden;
  • Je mist teveel essentiële voedingsstoffen;
  • Hoe gek het ook klinkt: calorieën zijn van levensbelang voor je lichaam.

Je moet goed eten om fit en gezond te blijven. Oók als je van plan bent om te gaan afvallen! Juist dan is het zaak om gezond te eten en te drinken en dat betekent dat je gewoon calorieën moet blijven eten (vrouwen 2.000 en mannen 2.500).

Snel afvallen of gezond afvallen

Snel afvallen is een illusie

Het is een illusie dat je gezond snel kan afvallen. 5 kilo in de week is niet gezond, 10 kilo per week nog ongezonder. Een kilo of twee en misschien drie zullen in het begin nog wel gaan in een week tijd, omdat je dan veel overgewicht hebt, maar naarmate de tijd vordert wordt het lastiger.

Je hebt tijd nodig. Je lichaam moet wennen, jij moet wennen en je lichaam zal in de verdediging schieten.

Afvallen kan een pijnlijk en lang proces zijn, waar je maar beter je gezonde verstand bij gebruikt. Want als je dat niet doet, kunnen de gevolgen heel vervelend zijn.

 

Wat moet je nu doen?

Heb je een 10 dagen dieet geprobeerd, of een dieet schema waarbij je alleen maar worteltjes mag eten? Heeft men je wijsgemaakt dat een waterdieet goed kan helpen? Dan moet je daar nu direct mee stoppen en gaan zitten. Schrijf voor jezelf eens op wat je streefgewicht is en schrijf je huidige gewicht op.

Daar ligt namelijk de basis. Hoeveel kun jij verliezen in een week tijd? Zonder dat je op een houtje hoeft te bijten en zonder dat het snel moet? Haal de druk van de ketel. Maak het je zelf makkelijker. Want hoe makkelijker het wordt, hoe blijvender het resultaat straks zal zijn.

Dus wat jij nu moet gaan doen is op datzelfde blaadje opschrijven welke ongezonde snacks en tussendoortjes je eet. Die kun je namelijk heel makkelijk vervangen door tomaat, komkommer en wortels.

Ook ’s avonds voor de televisie laat je voortaan die bak chips staan en eet je een sinaasappel of grapefruit. Sapjes en frisdranken verruil je door suikervrije limonade, thee of water. Doe dat een paar weken en je zal merken dat het effectief is.

Je hoeft niet veel te wijzigen om af te kunnen vallen. Maar je moet wel van het idee af dat je allen maar snel af kan vallen. Want van snel afvallen is nog nooit iemand beter geworden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *