Kritische blik op het dokter Frank dieet

Home / Kritische blik op het dokter Frank dieet

Zelf hebben we het dokter Frank dieet niet gevolgd. Wel schreven we er vorige maand een uitgebreid artikel over. Nader onderzoek doet echter laten zien dat er nogal wat kritische kanttekeningen aan het dokter Frank dieet zijn.

Boele Ytsma, een bekende vlogger op het gebied van diĆ«ten, neemt het dokter Frank dieet onder de loep. Hij heeft het dieet een tijdje gevolgd, maar zijn bevindingen zijn toch niet zo positief. Conclusie: het dokter Frank dieet is helemaal niet zo’n gezond dieet en er zijn volgens Boele veel betere alternatieven. Daarbij ga je van het dokter Frank dieet stinken. Dat komt doordat je vetten verbrand en er bepaalde stoffen vrijkomen. De reactie daarop is een onprettige geur.

Verder merkte Boele op dat hij, ondanks dat hij het dieet volgen, geen bloeddruk zag dalen. En dat zou wel de bedoeling moeten zijn bij een goed eiwitdieet. Je mindert namelijk aanzienlijk in koolhydraten, maar ook in zout (boosdoeners op het gebied van bloeddruk en hartfalen).

 

 

In zijn video benoemt Boele dat het eten van planten en rauwe groenten kan helpen om af te vallen. Daar staan wij zelf niet zo achter. De meeste vrouwen van Rijn hebben effect ervaren met het eiwitdieet, maar het mag dan zo zijn dat dit niet het dokter Frank eiwitdieet is.

One thought on “Kritische blik op het dokter Frank dieet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *