De lekkerste dieetrecepten

Home / De lekkerste dieetrecepten

Wanneer je een dieet volgt, wil je natuurlijk caloriearm eten. Maar daarnaast wil je ook gezond en lékker eten, omdat afvallen helemaal geen straf hoeft te zijn. In dit artikel geven we je een aantal caloriearme recepten voor avondmaaltijden, die je makkelijk in je dieet kunt implementeren. De recepten zijn simpel te bereiden, gezond en erg lekker!

 

Eiwitrijk dieetrecept

Omelet met geitenkaas en zoete aardappel (4 personen) Ingrediënten: circa 500 gram zoete aardappelen, 2 rode uien, 7 eieren, 3 eetlepels melk, 2 eetlepels olijfolie, circa 200 gram zachte geitenkaas, peper en zout, een handje peterselie en 1 theelepel tijm.

 

Bereiding: Schil eerst de aardappelen en snijd deze daarna in plakjes. Kook deze plakjes ongeveer 7 minuten (beetgaar). Snij de rode uien in ringen en fruit de uien met tijm in een koekenpan (2 el olijfolie om te bakken). Klop de eieren en voeg zout, peper en de melk toe. Voeg nu het eimengsel en de aardappelen bij de uien in de koekenpan. Doe de geitenkaas over de omelet en bestrooi het met wat peterselie. Even 15 minuten laten bakken en klaar is kees!

Omelet eiwitten

Koolhydraatarm dieetrecept

Gegrilde zalm met saus van avocado (6 porties) Ingrediënten: circa 1 kg zalmfilets, 3 eetlepels Griekse yoghurt, 3 gepelde avocado’s zonder pit en gesneden in blokjes, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels citroenpeper, 2 theelepels gedroogde dille, zout en peper.

Bereiding: verwarm de barbecue of grill en zorg dat het rooster goed met olie is ingevet. Doe de avocado samen met de yoghurt, knoflook, citroensap en wat zout en peper in een kom en pureer dit. Voeg aan de zalmfilets dille, zout en citroenpeper toe en bak ze een kwartiertje op het rooster. Heerlijk in combinatie met de avocadosaus!

Gegrilde zalm

Vetarm dieetrecept

Groentestoofpot (6 porties) Ingrediënten: circa 500 gram krielaardappelen, circa 500 gram sperziebonen, 1 rode paprika, 2 zakjes wortelen, 2 preien, circa 700 gram tartaar, kruidnagel, peper, zout, peterselie, basilicum en oregano.

Bereiding: voeg bij de tartaar peper, zout en kruidnagel en maak er balletjes van. Bak deze balletjes vervolgens in magere boter of olie. Doe 2 blokjes kruidenbouillon samen met ongeveer 800 ml water in een grote pan. Voeg hierbij de wortelen, sperziebonen, gesneden prei en de basilicum, oregano en peterselie. Na 10 minuten koken voeg je de krielaardappeltjes toe. Doe als laatste de gesneden rode paprika erbij en de gaar gebakken tartaarballetjes. Laat alles nog even sudderen en indien beetgaar, eet smakelijk!

Groentestoofpotje

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *