5 kilo afvallen

Home / 5 kilo afvallen

5 kilo afvallen met vrouwen van RijnAls mensen zoeken naar manieren om af te vallen, zoeken ze opvallend vaak naar manieren om snel 5 kilo te verliezen. Waarom willen zij 5 kilo afvallen? 5 kilo afvallen in korte tijd is heel goed mogelijk, maar het vereist wel enige inspanning. In dit artikel zal ik je vertellen hoe je 5 kilo af kan vallen. Als je dit een beetje goed doet en je vrij veel overgewicht hebt, is het zelfs mogelijk om in een week tijd 5 kilo te verliezen, of in ieder geval: daar in de buurt te komen.

 

Bewegen, bewegen en bewegen

De allerbelangrijkste factor om succesvol 5 kilo te kunnen verbranden is door direct te starten met bewegen. Beweeg waar en wanneer je maar kan. Ga geen smoesjes bedenken van “Ik kan niet, want ik werk de hele dag”, want juist dáár is de eer te behalen. Bijvoorbeeld: ga fietsend of lopend naar het werk. Of ga een deel lopend of fietsend. Maak een wandeling in je lunchpauze. Schrijf je in bij de sportschool van je werk. Ga vaker lopend naar de kantine, in plaats van met de lift. Neem de trap en neem tussendoor de trap wat vaker. Traplopen is een intensieve bezigheid waarmee je in zeer korte tijd heel veel calorieën kan verbranden.

 

Eet gezonder, zeker tussendoor

Eet gezonder. Het klinkt heel logisch en dat is het ook. Gezonde voeding is noodzakelijk als je af wil vallen. De tussendoortjes zijn vaak een boosdoener in de wereld van diëten. Ze zitten vol met vetten en ongezonde suikers.

Dus eet geen frikandel in de kantine, laat het broodje kroket achterwege en doe je tegoed aan bakken met sla, komkommer en tomaat.

Een goed ontbijt, het liefst weinig koolhydraten, zorgt ervoor dat je de dag goed kan beginnen en tussendoor minder trek hebt. Een goed ontbijt is bijvoorbeeld een stevige omelet met weinig tot geen brood. Doe er paprika, ui en spek of zalm tussen en je hebt een smakelijk ontbijt waarop je de rest van de dag kunt teren.

 

Drink veel water

Water drinken helpt op zich niet om af te vallen. Maar het zorgt er wel voor dat je niets anders drinkt. De frisdrankautomaat uit de weg gaan kan enorm schelen. Want frisdranken en sappen (ook al klinken ze gezond, zoals jus d’orange of citroensap) zitten echt heel erg vol met suikers. En ze maken je dus onnodig dikker dan je bent. Ze helpen je niet bij het afvallen.

Door veel water te drinken krijg je vloeistof binnen zonder suikers, zonder koolhydraten, zonder calorieën en ga zo maar door. Als je dan alsnog een sapje drinkt, drink je er veel minder van, want je zit al aardig vol. Ook helpt het om een hongerig gevoel uit de weg te gaan. Veel water kan je zo een kilo in de week schelen (ga wel op de weegschaal staan voordat je begint, want water weegt ook!).

 

Mijd alcohol

Je zal het niet prettig vinden, maar een weekend zonder alcohol scheelt. Heel veel. Een kilo kan makkelijk worden gewonnen door een weekend geen wijn, bier of cocktails te drinken. Alle alcoholische producten zitten vol met suikers. En in light variant zijn ze vrijwel niet aanwezig. Mijd alcohol dus als je 5 kilo af wil vallen, want het zal wonderen doen voor je lichaam.

In plaats van alcohol water drinken is misschien wel wat saai, maar je kan er wel voor kiezen om meer water te drinken en dan een sapje of een frisdrank.

One thought on “5 kilo afvallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *